О заједници Земља живих

 

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког, господина Иринеја

kandilo-animорганизована је заједница ''Земља живих'' која представља пружену Божију руку свима онима који се осећају промашеним, неоствареним, уморним, разочараним, зависницима и независницима, тужним и сиромашним у срцу. Божији одговор онима који траже искрену радост и смисао у животу. Уверени да је зависник у егзистенцијалној кризи, створена је клима живота у духу једноставне хришћанске породице. Верујемо да хришћански живот, својом пуноћом, даје истински одговор на људски немир и да нико сем Бога Оца који је створио човека не може да оздрави његово рањено и повређено срце.

Зато предлажемо молитву, рад, искрено пријатељство, истину и одрицање. У нашим братствима се не пуши, нема алкохола, телевизије; човек се коцентрише на унутрашњост и тако упознаје своје слабости и врлине. Заједница подржава и помаже да се човек поправи и нађе мир. Послове у кући обављају момци у братству. Прављење хлеба, чишћење по кући, рад у столарији, башти, рад са животињама, као и уметничко стваралаштво, иконописање, резбарија, позориште, су неке од активностикоје имају искључиво васпитни карактер. Услов за улазак у заједницу само један: жеља за мењањем!

Опширније...

Пријем у заједницу Земља живих

Кvitlejem-mesto-gde-je-rodjen-isus-hristолоквијуми
(информативно - селективни састанци православне заједнице  за рехабилитацију оболелих од болести зависности - наркоманије Земља живих у манастиру Ковиљ)

 Од вас који желите да приступите заједници очекује се да прођете неколико састанака (''колоквијума'') на којима се упознајете са начином живота у заједници. Породица такође учествује на припремним састанцима. То је период где уочавамо вољу и жељу за променом. Након неколико припремних разговора добијате позив за долазак у неку од кућа на тзв. радне дане који трају од јутра до вечери, све у циљу бољег упознавања са животом у заједници. Потом вас, уколико желе, заједница прима у братство.

Колоквијум се одржава сваке прве суботе у месецу
у манастиру Ковиљ код Новог Сада са почетком у 12:30.
(изузев ако пада на неки важнији празник - онда се обично помера)

До манастира се стиже скретањем са ауто-пута код Новог Сада ( правац из Београда - скреће се пре Новог Сада,  правац према Београду - скреће се после Новог сада *има путоказ* )
или аутобусом градског превоза - линија 24   који креће са железничке станице у Новом Саду - стајалиште испред главног улаза (силазите на последњој станици).

Линија 24:  ред вожње -  важи само за суботу!

Цена карте: 190 дин. - купује се у возилу

Смер A:   Поласци за Ковиљ:   04:00,  05:10,  06:00,  07:00,  08:10,  09:20,  10:20*,  11:30,  12:30,  13:20...

Смер Б: Поласци из Ковиља:   ... 13:20,  14:20,  14:50,  15:10,  16:00,  17:10,  18:00,  19:00,  20:00,  21:00,  21:50 ...


* - последњи полазак са железничке станице којим се може на време стићи на колоквијум!

 


Више информација на тел. :  021 544 708  ( канцеларија заједнице ).

Радно време:  17:00 - 21:00

Радни дани:  понедељак,  среда,  петак

 

Напомена:

заинтересовани за заједницу Земља живих би требало да науче напамет следеће молитве:

   1.  Молитву Господњу (Оче наш)

   2.  Символ вере

   3.  Богородице Дјево

које се  могу наћи на овом сајту -  ОВДЕ

 

Следећи колоквијум

манастир Ковиљ,  субота  1. јул  2017.

12:30 сати

 

'' ДОЂИ И ВИДИ ''

 

 

 

Што је људима немогуће, Богу је могуће !

Вилово, Земља живихЈедно прохладно али сунчано јутро, омања група младих суочи се са нечим што би многи желели да доживе: неизрециву духовну радост и одушевљење нечим што већина људи погрешно сврстава у давно свршен чин, чак у првобитно време живота и деловања Хришћана - чудом Божије љубави и милости! Уверише се да се и данас чуда дешавају и то можда и већим интезитетом него некада. Чини се да се савременом човеку нахватала паучина на духовне очи па не примећује око себе све оно о чему сведоче бројна предања давних времена.
Обузети страшћу и изазовима свакодневног живота зачињеног многобројним гресима, немамо времена да се посветимо људима и догађајима који нас се бар мало не дотичу, који су тако близу нас, а тако далеко.

Опширније...

Лични одговор на поtребу ближњег

Звоник, црква брвнара - Брајковац. Земља живихКолико људи у току дана прође поред нас, са колико се људи рукујемо, поразговарамо, са колико благо сударимо у гужви, уз колико се њих припијемо у препуном аутобусу градског превоза; колико људи само перципирамо у току дана. Питам се само колико секунди проведемо размишљајући о бар једном Божијем створу којег сретнемо у току дана, који нас се бар мало дотиче или не. Ово се посебно односи на нас који живимо у великим градовима. Па, имамо више ''материјала'' за размишљање, зар не?
Често се говори о ''маргиналним'' групама са извесном дозом презира, осуде и гађења, позива околине на игнорисање и избегавање истих, страхује се од непознатог. Да ли нам је некада пало на памет да се скоро и не разликујемо од најмаргиналнијих појединаца нашег друштва. Многи ће се увређено питати како.

Опширније...

Догађаји

Градоначелник Новог Сада посетио заједницу на Ченеју

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, 8. јануара 2019. године посетио нашу терапијску заједницу на Ченеју. Честитајући нашим штићеницима и присутнима Божић, нагласио је да својом посетом жели да покаже да заједница брине и да има снаге да помогне људима који се сами одлуче да се рехабилитују.

Опширније...

Штићеници одиграли представе о злоупотреби дрога

У омладинском ОК клубу у Новом Саду, 27. и 29. новембра 2018. године, штићеници наше терапијске заједнице одиграли представе за младе у циљу упозоравања на погубну штетност злоупотребе психо-активних супстанци.

Опширније...

Предавање у Средњој туристичкој школи у Београду

У циљу превенције и упозоравања на погубну штетност злоупотребе психоактивних супстанци, 26. новембра 2018. године, одржали смо предавање у Средњој туристичкој школи у Београду.

Опширније...