Човек узраста кроз труд

55876УТОРАК, 6.ЈУЛ2010.
Спустио сам лопту, олабавио каиш. Ствари су такве какве јесу и ја не могу да их мењам, односно не могу да мењам друге људе, могу да променим своју реакцију на стварност око себе.

Један човек кога сматрам паметним рекао ми је недавно да ниједан труд не остаје ненаграђен. Верујем у то, човек само треба да дấ све од себе и да не раз-мишља о награди за труд и награда ће се сама испољити у његовом животу и на начин о коме није ни сањао. Ако човек не придаје награди велику важност, онда га ни казна или унижење неће омалодушити и омести.

Ја вам сада преносим део својих данашњих размишљања, она су ми обележила дан и помогла ми да се опустим. Схватио сам да човек узраста кроз труд, а не кроз

плод свог труда.  А да би могао да се посвети свом послу човек мора да буде опуштен и миран у себи.

То је то, само се молим за здравље јер ми бол односно болест искривљује поглед на свет и мења перцепцију.

Што се данашњег дана тиче, издвојио бих кување ручка у котлићу - мој први пут. Уз савет и техничку подршку браће све је испало добро.

Добили смо два нова брата, надам се да ће се уклопити, и вест која ме јако радује: брат Саша В. звао оца и сутра се враћа -молио сам се за њега.

На крају: ноћ од прозора даље је..

НЕДЕЉА,11.ЈУЛ2010.

Још једна топла недеља. У кући је при-лично мирно без обзира што нас има много. Посту је крај за сада, од сутра почиње месојеђе или карневал, у преводу на латински.

Мени је убрзано време, као да истиче из пешчаника, као кад се ближи крај летовања. Дешавају ми се лагано неке

битне промене којих постајем свестан, овакве промене сматрам лечењем у пра-вом смислу и мислим даје још рано да о томе говорим.

Оно што осећам је велика захвалност Богу за веру коју је учврстио у мени.

Вера је узрастала, то тек сад схватам, током целог мог живота и у највећим падовима и разочарењима она је постаја-ла све јача.

Вера ме и даље чува и даје ми снагу, кад бих посумњао, кад бих поми-слио да промисао не постоји - цео живот би изгубио смисао - али то не може да се деси.

Много је лако кад човек учини оно што је у његовој моћи а све остало препусти Господу - потпуно верујући. Трудим се да боравим у стању веровања и захвалности.

Мисао дана - Вера

А вера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

П.Б.

 

(Текст објављен у часопису 'Православни мисионар', новембар/децембар 2010. )