Епископ шумадијски служио Литургију поводом славе у Брајковцу

У суботу, 15. јула 2017. године, када Црква Божија прославља Полагање часне ризе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски, Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у порти цркве брвнаре, посвећене светом великомученику Георгију, поводом славе наше терапијске заједнице у Брајковцу.

Литургији је присуствовао и директор Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама, господин др Милета Радојевић, који је од самог оснивања куће у Брајковцу препознао важност нашег пројеката и подржао га.

Овогодишња слава је уједно и јубилеј заједнице, јер већ десет година, са благословом Владике Јована а под руководством протојереј ставрофора Александра Новаковића заједница успешно ради на рехабилитацији и ресоцијализацији оболелих од болести зависности.

Братији из Брајковца у гостима су били и штићеници из наших терапијских заједница у Вилову и Ченеју.

Догађаји

Градоначелник Новог Сада посетио заједницу на Ченеју

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, 8. јануара 2019. године посетио нашу терапијску заједницу на Ченеју. Честитајући нашим штићеницима и присутнима Божић, нагласио је да својом посетом жели да покаже да заједница брине и да има снаге да помогне људима који се сами одлуче да се рехабилитују.

Опширније...

Штићеници одиграли представе о злоупотреби дрога

У омладинском ОК клубу у Новом Саду, 27. и 29. новембра 2018. године, штићеници наше терапијске заједнице одиграли представе за младе у циљу упозоравања на погубну штетност злоупотребе психо-активних супстанци.

Опширније...

Предавање у Средњој туристичкој школи у Београду

У циљу превенције и упозоравања на погубну штетност злоупотребе психоактивних супстанци, 26. новембра 2018. године, одржали смо предавање у Средњој туристичкој школи у Београду.

Опширније...