Арт-терапија у Земљи живих по пети пут

Већ пету годину заредом заједница „Земља живих” успешно спроводи пројекат арт-терапије уз подршку Градске управе за културу, а јуче је у просторијама заједнице на Ченеју одржана изложба ликовних радова које су штићеници насликали протеклих месеци.

"Радионице се изузетно важне за успешност рехабилитације јер се, сходно уложеном труду, научи нешто ново и јачају самопоуздање и воља", истакао је координатор „Земље живих” Андрија Јовановић.

Духовник те заједнице отац Бранко Ћурчин надовезао се са констатацијом да је важно да „Земља живих” постоји као шанса, а најважније је покушати и увидети да улица и дрога нису једини начини живота и живљења.

Колико је све то важно и самим штићеницима, доказују радови који плене талентом и стрпљењем, прецизношћу и љубављу, као и саме реакције аутора.

"Иако нисам талентован за цртање, пријало ми је да учествујем на арт-терапији, а и показало се као смирујуће", каже Огњен (33), који је на јучерашњи дан пре две године дошао у заједницу, из које излази за шест месеци. "Тренутно се бавим дуборезом, односно радим стасидије, столице за цркву. Захвалан сам „Земљи живих” која ми је пружила прилику да научим многе ствари, а и да останем жив".

Радионице су водиле координаторка пројекта Слободана Драшковић и академска сликарка Душка Сремачки.

Догађаји

Градоначелник Новог Сада посетио заједницу на Ченеју

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, 8. јануара 2019. године посетио нашу терапијску заједницу на Ченеју. Честитајући нашим штићеницима и присутнима Божић, нагласио је да својом посетом жели да покаже да заједница брине и да има снаге да помогне људима који се сами одлуче да се рехабилитују.

Опширније...

Штићеници одиграли представе о злоупотреби дрога

У омладинском ОК клубу у Новом Саду, 27. и 29. новембра 2018. године, штићеници наше терапијске заједнице одиграли представе за младе у циљу упозоравања на погубну штетност злоупотребе психо-активних супстанци.

Опширније...

Предавање у Средњој туристичкој школи у Београду

У циљу превенције и упозоравања на погубну штетност злоупотребе психоактивних супстанци, 26. новембра 2018. године, одржали смо предавање у Средњој туристичкој школи у Београду.

Опширније...